Rondreis Andalusië

Een rondreis Andalusië brengt je langs de hoogtepunten van het zuiden van Spanje. Breng een bezoek aan de Koningssteden, witte dorpjes, provinciale dorpjes en Moorse bezienswaardigheden. Of proef de sfeer van de flamenco in het authentieke Sevilla terwijl je de rondreis afsluit met bruisend Malaga. De meest zuidelijke regio van Spanje is een geliefde vakantiebestemming voor een rondreis. Je kan je vakantie afsluiten met een paar dagen bijkomen aan het strand.

Maak een rondreis Andalusië van 8 dagen langs de mooiste steden uit de regio. Begin je reis in bruisend Malaga langs de kust van de Middellandse zee. Geniet hier van de oude binnenstad en bezoek een lokale wijnbar. Reis door naar Granada in de bergen van de Sierra Nevada. Je vindt hier het beroemdste Moorse paleis Alhambra. Dit paleis staat zelfs op de lijst mooiste bezienswaardigheden ter wereld. Reis daarna door naar de stad van de flamenco Sevilla. Maak hier een dansje of bezoek de eeuwenoude bezienswaardigheden met als hoogtepunt Plaza de España. Sluit je rondreis af met een stukje buiten Spanje: Gribraltar. Dit stukje Spanje is in het bezit van Engeland en je moet hier zelfs door de paspoortcontrole. In Gribraltar zie je de Engelse telefoonhuisjes tussen de palmbomen staan. Breng een bezoek aan de rots van Gribraltar waar de aapjes leven en geniet van het schitterende uitzicht. Een mooie rondreis Spanje.

Aanbevolen reisorganisaties

Rondreis Andalusië luxe

Rondreis Andalusië langs de pueblos blancos

Of maak een rondreis Andalusië langs de pueblos blancos oftewel de witte dorpjes van Andalusië. Begin je rondreis vanuit Cádiz in Vejer de la Frontera. Dit is één van de mooiste witte dorpjes van Andalusië. Geniet hierbij vooral van de doorkijkjes aan de rand van de stad. Rij daarna naar het noorden naar Arcos de la Frontera. Je rijdt hierbij door het grillige landschap van Andalusië met groene stukken, maar ook droge gele woestijnachtige natuurgebieden. Ten oosten vindt je Sierra de Garzalema. Dit witte dorpje ligt in een prachtige groene omgeving. Vanuit hier kan je ook het bergmeer Zahara de la Sierra bezoeken met prachtig turquoise water. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang is het een anrader om hier langs te rijden. Binnen 8 dagen kan je een rondreis langs de pueblos blancos maken.

Tijdens je rondreis kan je ook langs de absolute hoogtepunt van de regio reizen. Breng een bezoek aan Ronda in het bergachtige gebied van de Tajo ravijn. De unieke Puento Nuevo brug is op spectaculaire hoogt over de kloof gebouwd. In de omgeving kan je genieten van het grillige landschap van het park El Torcal. Geniet daarna van het prachtige natuurgebied van Parque Nacional de Grazalema. Je vindt hier witte dorpen en één van de weinige plekken waar de pinsapo spar nog in het wild groeit. In dit gebied reis je langs de witte dorpen naar Arcos de la Frontera. Dit is één van de mooiste dorpjes van Spanje. Vanuit hier kan je doorreizen naar het prachtige Sevilla. In het autoloze centrum kan je genieten van de kathedraal van Sevilla waar o.a. Columbus in een praalgraf begraven ligt. Dans vervolgens op de flamenco in de swingende wijk Santa Cruz terwijl je geniet van een avondwandeling. Sluit daarna je rondreis af in de heuvels bij Córdoba. Het is bijna lastig om een rondreis Andalusië uit te kiezen met zoveel mogelijkheden en bezienswaardigheden.

Alhambra Andalusie

Rondreis Andalusië 8 dagen

Tijdens een rondreis Andalusië 8 dagen kan je langs de mooiste plekken in de regio rijden. Boek bijvoorbeeld een rondreis langs de Koningssteden van Andalusië. Vanuit Malaga rij je naar de studentenstad Granada nabij de Sierra Nevada. De stad zelf bruist en heeft een gezellige oude wijk Abaicín. Je kan hier genieten van de heerlijke tapasrestaurants en de beroemde Alhambra bezoeken. Dit Moorse paleis behoort tot de zeven wereldwonderen. 

Reis daarna door naar Córdoba. Dit was ooit de grootste stad van Europa. Eén van de hoogtepunten is de Mezquita. Een oude moskee met 850 zuilen waar je de mooiste foto’s kan maken. Maak hier vooral een wandeling door de oude straten en geniet van de gezellige sfeer. Reis daarna door naar het prachtige Sevilla, de stad van de flamenco. Bezoek de gezellige wijk Santa Cruz en bezoek de klokkentoren La Giralda. De klokkentoren is onderdeel van de grootste kerk ter wereld en heeft een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek daarna het paleis Alcázar en ontdek de prachtige versierde kamers. Bij de terugreis naar Malaga kan je een tussenstop maken in het historische Ronda. Dit dorpje is boven een hoge kloof gebouwd. Vervolgens sluit je de rondreis af in het altijd gezellige Malaga en kan je nog een dag aan het strand uitrusten.

Ronda Andalusie

Rondreis Andalusië 15 dagen

Tijdens een rondreis Andalusië 15 dagen kan je een Grand Tour door de regio maken. Je begint je rondreis in het oude stadscentrum van Malaga. Hier vindt je de prachtige kathedraal, gezellige tapasrestaurants en het Moorse fort Alcázaba. Vanuit Malaga reis je door naar Ronda. Maak een wandeling door de oude straten en geniet van het uitzicht over de kloof. De Puente Nuevo is een 100 meter hoge brug die de stad verbindt boven een diepe kloof. Vanuit Ronda reis je door naar de oudste stad van Spanje, Cádiz. Bewonder hier één van de oudste en grootste kathedralen van Spanje. Of geniet van de bruisende wijk Barrio del Pópulo. Maak een uitstapje naar Jerez de la Frontera. Dit is de stad van de sherry en bezoek hier een bodega in de stad. Vanuit Jerez de la Frontera reis je over slingere wegen langs de witte dorpen van Andalusië. Vervolgens passeer je de grens tussen Spanje en Engeland om Gribraltar te bereiken. Een uniek stukje Engeland aan het vaste land van Spanje. 

Je kan op de rots van Gribraltar de enige apen van Europa in het wild zien en fish & chips eten in het centrum. Reis daarna door naar het altijd prachtige Sevilla met de beroemde Alcázar en de prachtige kathedraal. Je vindt er bouwstijlen uit het oude Spanje, maar ook invloeden van de Moren en Romeinen. Breng daarna een bezoek aan Córdoba. Dit was de grootse stad van de Mooren en je ziet er nog veel invloeden van terug. De rondreis sluit je af met een bezoek aan Granada. Uiteraard staat hier de Alhambra op het programma, maar ook het gezellige centrum met restaurants en bars.

Rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië 21 dagen

De regio Andalusië is twee keer zo groot als Nederland. Tijdens een rondreis Andalusië 21 dagen kan je echt de tijd nemen om alle hoogtepunten te bewonderen. Begin je rondreis door een bezoek te brengen aan Antequera. Je kan hier even bijkomen van de reis en door het historische centrum dwalen. Je vindt hier invloeden van de Romeinse tijd en de Moren. Op 10 km van de stad vindt je het natuurpark El Torcal. Je kan hier een prachtige wandeling maken voordat je weer in de auto stapt naar Córdoba. Maak hierbij een tussenstop bij de Laguna de Fuenta de Piedra en spot de flamingo’s in hun broedgebied. In Córdoba vindt je veel invloeden uit de Islam. De Mezquita is het mooiste bouwwerk. Dit is een oude moskee met ruim 800 pilaren. Dwaal daarna door de smalle straatjes van de Joodse wijk. Vanuit Córdoba reis je eenvoudig naar Sevilla. Woon hier een flamencoshow bij en bezoek de grootste kathedraal ter wereld. Tot diep in de nacht kan je hier genieten van gezellige tafrelen op de pleinen van de stad.

Bezoek daarna één van de vele witte dorpen in de omgeving zoals Arcos. Dwaal tussen de smalle straatjes en doorkijkjes heen en geniet van het pure Spanje. Maak een uitstapje naar het natuurpark Doñana. Dit is het grootste natuurpark uit de regio en spot ruim 400 vogelsoorten. Rust daarna even uit langs de kust bij Tarifa. Van april tot oktober kan je hier een boottocht maken om dolfijnen en walvissen te spotten. Reis daarna terug naar Malaga waar je kan genieten in het oude stadscentrum. Proef één van de lokale wijnen bij een wijnbar of bezoek de palmenboulevard of het Picassomuseum. Reis daarna naar Granada nabij de Sierra Nevada. Je vindt hier één van de zeven moderne wereldwonderen de Alhambra. Uiteraard reizen we daarna naar de toppen van de Sierra Nevada. Je kan hier prachtige wandelroutes maken. De rondreis wordt afgesloten met een bezoek aan de Cabo de Gata. Dit is een van oorsprong vulkanisch gebied met een indrukwekkend landschap.

Aanbevolen reisorganisaties

Fly Drive Andalusië Malaga airport

Luxe rondreis Andalusië

Je wilt graag iets van de regio Andalusië zien, maar wel verwend worden tijdens je rondreis. Met een luxe rondreis Andalusië verblijf je in de mooiste design en boetiekhotels op de route. Je beleeft de schoonheid van de regio terwijl je tegelijkertijd in de watten gelegd wordt. Maak ondertussen de klassieke driehoek tussen Malaga, Granada, Córdoba en Sevilla. Je beleeft zo de echte hoogtepunten van Andalusië in slechts 8 dagen tijd. Ondertussen word je vervoerd in een luxe bus en verblijf je in de mooiste hotels uit de regio. Uiteraard kan je ook voor een fly drive kiezen waarbij je zelf mag rondrijden in een moderne auto. 

Bij een luxe rondreis verblijf je in boetiekhotels dichtbij het centrum van de gouden driehoek. Zo zie je vanuit Granada de prachtige Alhambra al liggen terwijl je in Córdoba op loopafstand van de oude moskee verblijft. In Sevilla verblijf je in de gezellige wijk Santa Cruz en proef je echt de sfeer van de stad. De mooiste locaties zijn uitgezocht om te verblijven tijdens je rondreis. Als je wat meer de tijd wilt hebben om de plekken te gaan ontdekken, dan kan je kiezen voor een 15-daagse rondreis of zelfs 21 dagen. 

Rondreis Andalusië met kinderen

Een rondreis in deze regio van Spanje kan je prima samen met de kinderen maken. Samen kan je het land van de oude Moren ontdekken en in een rustig tempo een rondreis maken. Het voordeel van een fly drive vakantie is dat je zelf het tempo bepaalt. Daarbij is er bij het boeken rekening gehouden met familiehotels. Spanjaarden zijn altijd goed ingesteld op gezinnen met kinderen. Dit betekend dat jullie echt samen kunnen genieten in het prachtige Andalusië. Daarbij is het een leerzame vakantie waarbij je samen met de kinderen de mooiste hoogtepunten gaat bewonderen.

Laat de kinderen hun energie kwijtraken door te spelen in de oude witte dorpjes. Of bezoek samen de stuwmeren van El Chorro. De kinderen kunnen hier heerlijk varen met de kano terwijl je verblijft aan een rustig strand. Geniet daarna van de cultuur in het oude Malaga. Het paleis Alcazar lijkt wel uit de sprookjesboeken te komen. Maak eventueel een ritje met de paard en wagen door de stad. Dit vinden de meeste kinderen geweldig. Bezoek tijdens je rondreis Andalusië met kinderen ook het Nationale Park Doñana in het oosten. Je vindt hier grotwoningen en de natuur van de Sierra Nevada. Je kan hier prachtige wandelingen maken met de kinderen en dit unieke natuurgebied samen gaan verkennen.

Andalusie met kinderen El Chorro
 • 10-daagse autorondreis Andalusië, Toledo en de Zilverroute

  10-daagse autorondreis Andalusië, Toledo en de Zilverroute

  Een nieuwe rondreis die imposante steden in Andalusië combineert met historische plaatsen in centraal Spanje.

  689,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk bij aanbieder
 • 12-daagse autorondreis Bijzonder Andalusië

  12-daagse autorondreis Bijzonder Andalusië

  Een prachtige autorondreis waarbij u vrijwel geheel Andalusië ziet en de échte Andalusische cultuur ervaart. U verblijft in bijzondere accommodaties, als een grotwoning met zwembad!

  605,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk bij aanbieder
 • 8-daagse autorondreis Het Mooiste van Andalusië

  8-daagse autorondreis Het Mooiste van Andalusië

  Deze 8-daagse rondreis door Andalusië is een uitstekende manier om alle bekende plaatsen van Andalusië te verkennen. Verblijf in 3 of 4-sterrenhotels voor een topprijs!

  309,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk bij aanbieder
 • 10-daagse autorondreis Hoogtepunten van Andalusië

  10-daagse autorondreis Hoogtepunten van Andalusië

  Populaire autorondreis langs de vele hoogtepunten van Andalusië. Het milde herfst- en winterklimaat en de lange, warme zomers zorgen ervoor dat deze rondreis geschikt is voor het gehele jaar. Een absolute aanrader!

  425,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk bij aanbieder
 • 15-daagse rondreis Schilderachtig Andalusië

  15-daagse rondreis Schilderachtig Andalusië

  Tijdens deze heerlijke excursiereis naar Andalusië maak je kennis met historische steden als Granada, Málaga en Sevilla. Bovendien ontdek je traditionele bergplaatsjes in het achterland van de Costa del Sol, die de ontspannen Spaanse sfeer ademen. Bezoek de markante rots in Gibraltar met verbluffend uitzicht over de Straat van Gibraltar en Afrika. Proef tapas op één van de gezellige …

  1.160,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk bij aanbieder
 • 8-daagse rondreis Karakteristiek Andalusië

  8-daagse rondreis Karakteristiek Andalusië

  Ontdek het mooiste van Spanje in het historische Andalusië. Dit zuidelijke deel is namelijk niet alleen oogverblindend mooi, maar ook wat cultuur en geschiedenis betreft is het zeker een van de meest interessante streken van het land. Moorse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig en dat geeft de regio een heel eigen flair. Geniet intussen van het zonnige klimaat, de passievolle flamencodans, …

  793,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk bij aanbieder
 • 8-daagse autorondreis Paradores en Ambiance in Andalusië

  8-daagse autorondreis Paradores en Ambiance in Andalusië

  Dé absolute toppers van Andalusië beleven en zien én verblijven in Paradores en 4-sterrenhotels.

  649,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk bij aanbieder
 • 11-, 15-daagse familie fly-drive Andalusië - Het kleurrijkste Spanje

  11-, 15-daagse familie fly-drive Andalusië – Het kleurrijkste Spanje

  Ontdek het zuiden van Spanje tijdens deze prachtige rondreis die speciaal voor families is samengesteld. Je bezoekt enkele hoogtepunten van Andalusië zoals Granada, Sevilla en Ronda en wisselt deze af met de natuurgebieden en de zonnige stranden. Zo is er voor ieder wat wils!

  958,72 Aanbieder: anwb.nl/vakantie
  Bekijk bij aanbieder

Boek je Rondreis Andalusië