Rondreis Noord-Spanje

Tijdens een rondreis Noord Spanje kan je de toeristische trekpleisters verlaten en een onbekend gebied gaan ontdekken. Maak bijvoorbeeld een rondreis door het Baskenland.

Een fantastische rondreis

Een prachtig gebied en nog niet overstroomt met massatoerisme. Dit prachtige gebied was vroeger onveilig door de ETA, maar tegenwoordig is hier een wapenstilstand mee. Je kan dus als één van de weinige toeristen dit gebied gaan ontdekken. Naast het Baskenland behoort het wat bekendere Catalonië tot de mogelijkheden tijdens een rondreis Noord Spanje.

Asturie Noord Spanje

Geniet van de prachtige natuur

Als je denkt aan Spanje, dan denk je vooral aan zon, zee en strand. Maar Noord Spanje heeft nog veel meer te bieden dan de bekende costa’s in Catalonië. De regio staat ook bekend om de schitterende natuur. Het noorden wordt ook wel het groene deel van Spanje genoemd. Je vindt hier in tegenstelling tot het droge zuiden prachtige groene landschappen, heuvels en bossen. De Spanjaarden noemen dit deel van hun land niet voor niets het mooiste deel. Je kan hierdoor ook genieten van een natuurvakantie tijdens een rondreis Noord Spanje. Je kan verschillende nationale parken bezoeken en wandelochten maken.
Wijnstreek - Noord Spanje

Maak een rondreis door de belangrijkst wijnregio van Spanje

Tijdens een rondreis Noord Spanje kan je ook de belangrijkste wijnregio van het land gaan ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Rioja streek. De meeste wijnen van Spanje komen hier vandaan. Het is ook de streek met de hoogste kwaliteit wijnen. Het is heerlijk om hier doorheen te rijden en te stoppen bij een Bodega. De meeste boerderijen hebben hun deuren voor toeristen geopend. Je kan hier deelnemen aan een wijnproeverij en de lekkerste wijnen aanschaffen. Dit is natuurlijk een uniek souvenirtje om mee naar huis te nemen.
Wandelen door berg landschappen

Wandelen door prachtige berglandschappen

Tijdens een rondreis Noord Spanje kom je uiteraard een stuk door de Pyreneeën. Je vindt hier prachtige berglandschappen waar je een wandeling door kan maken. Eén van de ruigste wandelroutes die je kan maken is door de Picos de Europa. Dit wordt één van de mooiste berglandschappen van Europa genoemd. Je vindt hier prachtige oude dorpjes en ongerepte natuur met bergen en beekjes. Als je veel geluk hebt spot je tijdens een wandeling ook nog eens wolven of beren. Dit is een compleet andere kant van Spanje dan je tot nu toe mee bekend was. Dit maakt een rondreis Noord Spanje ook zo speciaal om te maken.
Rondreis door Catalonië

Maak een rondreis door het prachtige Catalonië

Als we denken aan Catalonië dan denken we aan de costa’s en bruisende steden zoals Barcelona. Dit zijn absoluut aanraders tijdens een rondreis Noord Spanje. Maar het is ook de moeite waard om het achterland in te duiken. Catalonië heeft een prachtig natuurgebied van 230 km lang. Dit natuurgebied ligt direct aan de kust. Je kan vanaf de bekende costa’s naar achteren rijden. Zo kan je met je eigen auto het prachtige binnenland gaan ontdekken. Je vindt hier 18 Nationale Natuurparken die allemaal de moeite waard zijn. Tijdens een rondreis Noord Spanje ontdek je al snel dat het land nog veel meer te bieden heeft dan zon, zee en strand.
Fly drive Noord Spanje

Fly drive Noord Spanje

Heb je geen zin om met je eigen auto naar Noord Spanje te rijden? De pefecte manier om je rondreis te maken is met een fly drive Noord Spanje. Met een fly drive vakantie vlieg je vanuit Nederland rechtstreeks naar Noord Spanje. Op de luchthaven staat de huurauto klaar en gaat je rondreis beginnen. De hotels zijn voor je geregeld en de route ligt al vast. Het enige wat je hoeft te doen is de route volgen en van de prachtige omgeving genieten.
Fly drive Noord Spanje

Maak een keuze uit verschillende routes

Noord Spanje is een gigantische regio en er zijn verschillende mooie plekken om te bezoeken. Je kan een keuze maken uit verschillende routes bij een fly drive Noord Spanje. Het is elke keer weer lastig om een keuze te maken. Gelukkig kan je altijd nog een keer terugkeren als het noorden van Spanje bevalt. Je kan kiezen voor een fly drive van 8 dagen of van 14 dagen als je echt wat van het land wilt zien. Elke dag staat er weer iets nieuws op het programma. Een rondreis is hierdoor echt een beleving.
Natuur Spanje

Geniet van de ongerepte natuur

Massa toerisme is er eigenlijk nog niet in Noord Spanje. Hierdoor kan je nog genieten van de ongerepte natuur. Er zijn geen mega hotels in gebouwd en je kan uren wandelen zonder iemand tegen te komen. In de kleine bergdorpjes geniet je van de gastvrijheid en prachtige vergezichten. Je vindt er oude Romaanse kerkjes en gebruiken die je alleen hier nog tegenkomt. Een extra pluspunt is dat je hier kan genieten van het heerlijke lokale eten. Proef hier de Baskische keuken of geniet van de Catalaanse specialiteiten. Terwijl je overdag een wandeling maakt door de prachtige natuur.
Fly drive Noord Spanje

Bepaal zelf het tempo van je rondreis Noord Spanje

Eén van de voordelen van een fly drive Noord Spanje vakantie is dat je echt helemaal zelf het tempo bepaalt. Natuurlijk liggen de locaties, route en hotel al vast. Maar je bepaalt zelf hoe lang je in een bepaalt gebied blijft. Dit is een vrijheid die je met een georganiseerde groepsreis niet hebt. Als je bepaalde plekken interessant vindt kan je er langer blijven en andere dingen op de route overslaan. Jij bepaalt hoe je dag er echt uit komt te zien. Ondertussen geniet je van een prachtige regio waar je zeker weten verliefd op kan worden.
Fascinerende steden van Noord Spanje

Ontdek de fascinerende steden van Noord Spanje

Tijdens een fly drive Noord Spanje bezoek je uiteraard ook een aantal fascinerende steden. Misschien wel de mooiste stad van Europa ligt in deze regio: Barcelona. Ontdek hier de machtige bouwwerken van Gaudí en maak een wandeling door Park Güell. Sluit de dag af in een tapasrestaurant of geniet van een terrasje in de zon. Naast Barcelona kan je het Romeinse Tarragona gaan ontdekken. Je vindt hier prachtige overblijfselen uit de Romeinse tijd en een schitterende kathedraal. Een ander hoogtepunt tijdens je rondreis Noord Spanje is Bilbao. Dit was ooit een vieze havenstad met weinig bezienswaardigheden. Inmiddels is de studentenstad uitgegroeid tot de place to be. De sfeer is gezellig en je vindt hier het Guggenheim Museum. Een bijzonder museum waar er slechts een handjevol van zijn in de wereld. Dit soort fascinerende steden kom je tegen in Noord Spanje.